ЗА МЕН

Здравейте!
Казвам се Катерина Александрова – накратко Катрин!

В професионален и личен план съм посветила енергията си на това да подпомагам разгръщането на личния потенциал, който всеки от нас носи, изграждането на хармонични взаимоотношения с близките ни хора, осъзнато и пълноценно отглеждане на нашите деца и постигането на баланс в човека на всички нива – тяло, емоции, ум и дух.

Моята лична история по пътя на холистичния подход към здравето  моето , на семейството ми и в последствие на моите киенти и пациенти започна преди повече от 20 години.

Бях с малко дете на две и половина годинки и се сдобихме /след месеци кашляне , редуване на АБ , рентгенови нищо непоказващи смимки и иследвания , но още АБ / с модерната,  преди 25 години, АЛЕРГИЯ.

 Сега всички приемат понятието едва ли не за нормално.

Нищо ,че даже не знаем почти нищо за това състояние- от къде идва, защо едни имат, други нямат и то децата в едно и също семейство.

Какво стои в основата на всекидневните мъки на хиляди семейства с алергично дете. Даже не знаем как да се предпазим от това, а камо ли да го лекуваме.

Защото може да се потискат острите състояния години наред , но нищо не лекуваме. Нищо.

И това ми се наложи да разбера през седемте години ходене по мъките с моя най-голям син, който минаваше всяка нощ през  астматични кризи, които ни изстрелваха посред нош до спешното и свити сърца нощ след нощ.
Бързо разбрах, че алопатичната медицина – такава, каквато ни учат в университета, такава каквато практикувахме в къщи и в болниците ни, няма да излекува моето дете. Започнах да търся всякаква информация за цялостен подход към здравето на човека.

Опитах да помогна на детето  си да се справи с алергията, с натрупаните килограми от кортикостероидите, от заниженото му самочувствие, че не можеше да тсе храни ича и играе като другите деца .

Така тръгнах по дългия, често неразбран от другите и колеги и приятели, път на холистичната медицина. Учех с години, уча се все още и помогнах както на семейството си, така и на много мои приятели, познати, колеги да се справят с различни здравословни проблеми чрез … храната , билките и етеричните масла. Водя училище за бъдещи и новородени родители.

В личен план считам за най-голям успех  продоляването на алергиите на синът ми. От дете, на което беше забранено физическо натоварване с наднормено тегло , сега е голям мъж, здрав като скала, жизнен, удовлетворен и помагащ на другите. Обикаля света и печели от любимите си спортове  като личен треньор, фитнес и хранителен инструктор!

Имам три деца и откритата фамилна линия на алергичност се опита да се прояви и в другите деца с различна тежест, но още в зародиш взимах мерки.  Отглеждането им съзнателно, наблюдението върху техни другарчета, съученици, роднини и професията ми, която е неразривно свързана с детското здарвеопазване ми даде огромен опит. Дава ми и възможност за добра обратна връзка и всекидневно получавам удовлетворение за поредното щастливо дете, избегнало болест.

Пътищата към здравето са много, важна е посоката.

Нужно е да сме осъзнати, израстващи по тях. Да искаме да сме по-хармонични със заобикалящата ни природа и да сме по-уверени във всекидневието и справянето с трудностите по пътя си.
Имаме безкрайно много помощници:

  • традиционни български храни

  • суперхрани

  • плодове

  • зеленчуци

  • подправки

  • билки

  • качествени добавки 

  • етерични масла.

Всички те са чудесен начин, поднесен от биопалитрата на Природата и аз с удоволствие ще споделя с вас моят опит с тях.

Бъдете свободни в избора си!
Бъдете здрави!
НИЕ ВИНАГИ ИЗБИРАМЕ СВОЯ ЖИВОТ- ИЗБОРЪТ Е ТОВА КОЕТО ПРАВИМ !